Packat & klart!

Nu har vi packat, ätit en sista lunch med Mattias och Josefin och nu sitter vi hotellet och degar...blir nog spela lite kort :) Vid 16 ska röra oss mot Tagbilaran och ta båten över till Cebu och sen flyga till Manila och sen flyga till Vietnam! Det ska bli skönt med lite omväxling och solen kikar tydligen fram i Vietnam så de ska bli nice! Ska bli tråkigt att lämna Kristina bara..men men...

Marknad

Vaknade vid 11 idag (megasovmorgon!!!) sen tog vi moppen till marknaden. Den var rätt stor, men mycket av samma saker, men jag hittade 2 bandanas som jag vill ha. Hemma kostar dom 70 kr styck...jag fick 2 för 10 kr ;) yes yes...very niiiice!

Sen gick vi ner till internet caféet, skrev ut lite skit och nu ska vi ner och käka middag med gänget och sen blir det spelkväll, för imorgon drar vi till Cebu för att flyga till Manila och sen till vietnam!!!

Jag är så bra...bara så ni vet!

Nycertifierad...igen!! Haha! Kom precis hem från dykshopen och har tagit mitt Advanced Open Water. Dagen började med att jag åkte ut och gjorde mitt fotodyk. Alla bilder var inte awsome, men vissa bilder fick jag verkligen till. Béa (min instruktör) tog massa bilder på mig också så när jag får dom ska jag lägga upp dom! Men fotodyket gick sjukt bra och jag fick riktigt bra bilder på en Napoleon ål och en nudibranch! Sen var det lunch och då satt ja o pluggade lite. Sen var det dags för navigationsdyket och det gick som de gick, haha! Jag och kompassen är inte bästa vänner. Men men...gjorde illa handen på en korall också så nu är min hand fint uppriven, oh ja! men men..nu ska jag strax duscha sen blir det middag med hela glada gänget!

3 dyk

Nu är jag hemkommen efter en heldag på dykcentret och i havet. På morgonen åkte vi ut till Balicasag och skulle göra 2 dyk: djupdyket och fiskidentifieringen. Min buddy var en dansk karl vid namn Jorgen, mycket trevligt kis. Alla dyken gick bra och jag såg mkt fint (även fast det var taskigt väder och regn). När vi kom tillbaka till centret blev det lite vila, genomgång av teori och sen lite mat. Vid 5 var det dags för nattdyket och det var jag mycket nervös över. Men det gick bra, med en ficklampa ser man mycket!! Haha! VI släckte lamporna vid ett tillfälle och då såg vi massa mareld som glittrade, mycket vackert! Jag krigade mig tillbaka till hotellet där Kristina satt och höll på dö av hunger medan hon väntade på mig. Vi beställde en varsin pizza och snackade lite skit...ska bli tråkigt att lämna henne faktiskt, men vi kommer antagligen ses i sommar i göteborg! yeey!!

Nu ska jag och Said spela lite kort och sen blir det duschen, plugg och sooooova! För imorgon ska jag upp o dyka navigationsdyk och fotodyk, sen är jag tamigfan cerifierad!!!

Advanced Open Water

Jahapp...jag är rastlös, det är dåligt väder..JAA jag tar ett till dykcert! Så kan man ju också göra. Idag började jag med AOW kursen! Fick boken, har läst en hel del och ska fortsätta med det en liten stund. Imorgon ska jag göra 3 dyk: djupdyket, navigationsdyk och nattdyk. Sen har jag även valt fiskidentifiering och undervattensfotografering, så det blir antagligen på lördagen!

Gick över till Josefin och Mattias en sväng eftersom dom bor precis vid dykshopen. Yatzy, kort och massa snack blev det. Sen när jag kom tillbaka till hotell fick jag höra att Kristina och Said bestämde att vi skulle ta massage på rummen idag, nice!! Så om 2 timmar ungefär blir det massa massage!! Nom nom nom...tills dess blir det plugg!!

Det regnar och regnar...

...men vi är glada ändå! När vi skulle äta frukost imorse kom Mattias och Josefin förbi och frågade om vi ville åka in till Tagbilaran med dom, och det ville vi! Vi åkte in dit, gick på 2 olika köpcentrum (dom hade ingenting vettigt) och sen bestämde vi att det blir en liten spelkväll ikväll...eftersom vädret suger! Så nu har vi precis kommit hem och om nån timme eller så så kommer dom över, det ska bli fett med najs!!


Tisdag

Mycket intetsägande dag. Vaknade, åt frukost, gick ner till stranden med Kristina, låg på stranden HÖGST 10 minuter (det var molnigt men varmt) och sen gick vi åt på ett jättemysigt filippinskt ställe. Verkligen inget turstställe. Det märktes på maten och framförallt på priserna! Vi åt ris, lite nudlar, friterad aubergine, och bönor (Kristina åt räkor) och en stor flaska vatten som vi delade på = 100 pesos = 50 pesos/person = mindre än en guldpeng!! Lätt värt, blev jättemätt och där ska jag äta mer!! Mysigt var det!

Efter det gick jag till rummet, tog en nap på 2 timmar och sen gick vi käkade på Jugali's, nom nom nom! Pasta med tomatsås ungsgratinerat med mozarellaost...och sen två påsar av mina favvochips höhö! Nu känns det som att jag bara väntar på att dra vidare...händer inte så mkt här och vädret är inte det rolgaste heller.. :/ Känner att det gärna får bli sol nu sista dagarna vi är här för jag börjar känna mig lite blek igen (bortskämdtjej.se)


I saw her laugh, then she said go away

Ligger i sängen. Denna dag har varit lite konstig.. jag har sovit en hel del, inte ätit regelbundet och kliat på mitt asstora myggbett som jag har fått på armbågen (armbågen har svulnnat upp...fest!) På eftermiddagen kikade Kristina förbi och åt kakor med oss och sen gick vi ner till hotellbaren, käkade en macka och snackade skit. Hon är så bra Kristina! Mysig är hon! Sen tog jag och Said en promenad till bankomaten, som inte är den pålitligaste, och som väntat funkade den inte. Vi gic långa vägen och tog en promenad vil stranden och såg Mattias och Josefin sitta på en restaurang så vi satte oss med dom en stund och snackade lite. Fick även allergitabletter av Josefin till min finfina armbåge. Men nu ska det sovas! Ciao!

Revenga

Det är skitvarmt. Det är molnigt. Det är tråkigt. Jag är rastlös. Jag borde gå ner till dykcentret. Jag orkar inte. Jag är trött. Vart är solen? Nu vill jag åka vidare!

Balicasag = bäst

Har precis kommit hem från min dykutflykt i Balicasag! Shit vilken bra dykning!! Inte särskilt strömt, jag fick en bra chans att träna på min neutrala flytkraft och jag såg så mycket fint i vattnet. Massa fina koraller, minst 7 sköldpaddor och massa fina stim med olika fiskar! Nu är jag heelt död, men jag får verkligen inte lägga mig nu för då förstör jag hela dygnsrytmen som jag har kämpat för att fixa. Jag tror tyvärr inte att det blir fler dyk här i Panglao eftersom jag måste hålla lite i pengarna och det är lite synd :( För då blir det typ 2-3 veckor utan dykning...:/ men men..

Fick dyka första gången med Kristina idag och det gick riktigt bra! Vi är nog bra dykbuddies! :) Nu ska jag kolla runt lite på nätet och sen kanske läsa lite. Ciao!

Opålitligtväder.se

Det regnar...och hela dagen har det varit lite sol, lite moln, lite regn om vartannat...tråkigt tycker jag! Nu sitter vi¨på rummet och degar..jag ska ta de ganska lugnt idag för imorgon ska jag göra dyk i Balicasag (!!) Riktigt nice! Det var därute vi såg 2 sköldpaddor så jag hoppas på det imorgon med! Sen är det dags att börja snåla med pengarna nu sista veckan. Vi har ju en lång resa framför oss och jag vill ju komma hem med massa pengar också så nu ska det snååålas! Jag tror jag är ganska bra på det...eller?


Lugn dag

Idag har varit en lugn dag...började med att vi mötte Christina, Josefin och Mattias för att planera dyktripen (som inte blir av nu) :P Det skulle bli alldeles för dyrt för mig och Said så vi bangade. Men vi ska köra massa fun dives här omkring och i Balicasag så det ska bli nice!! Vid 13-tiden träffade vi Johan och Therese för en avskedslunch eftersom dom åkte till Hong Kong idag...lite sad att säga hejdå, men men.

Efter lunchen gick Said upp på rummet och jag degade kvar med Mattias och Josefin. Mattias klev på en sjöborre så dte blev ett litet uppehåll i badandet och solandet, men det gick bra. På väg hem gick jag och handlade lite frukostsaker och nu är jag på rummet. Vi kanske drar ut o äter middag sen, men något som är säkert är att den där jävla ananasen ska ätas upp!!

Jag klappar mig själv på axeln då...

...för jag är numera en certifierad Open Water Diver, ja ja Idag gjorde vi klart den sista teorin och sen ett slutprov på 50 frågor (som jag för övrigt fick 100% på) och sen blev det sista utedyket för utbildningen. Det var riktigt häftigt men på slutet blev det riktigt strömt i vanlig ordning. Men nu är vi klara iaf och jag vill bara ha mer och mer! Vi snackade med 3 andra dykare som var inne på att åka till Apu Islands där det tydligen ska va riktigt bra dykning, men det kostar en hel del och vi får se hur vi gör, men det vore riktigt mkt fest! Vi ska alldeles strax ner till dykcentret och möta upp dom och ha "öråd" som vi kallade det för att snacka om det o kolla upp hur det kan bli billigast! Vore riktigt nice om det blev av dock!

Annars vet jag inte riktigt...filippinerna är nice, men jag börjar bli liiite rastlös faktiskt..men men, det är en och en halv vecka kvar så vi får la se!

Open Water 3

Idag åkte har vi varit på dykcentret idag hela dan (igen), men idag var det faktiskt fint väder. Dagen började med att vi har gjort klart våra Confined Water Dives (dyk i pool) och gjort klart alla övningar och sen var dags för del 4 och 5 på film. Vi kollade på filmen och alla var helt utslagna, men det gick in lite info i huvudet iaf!

Sen var det lunch. Vi gick o käkade på Oops Bar för typ 5 dagen i rad. Johan och Therese åker ju till Hong Kong på fredag så dom passade på att sitta lite i solen under lunchen. Therese brände sig så sjukt mkt stackaren...så nu är hon helt röd :( men men...Sen gick vi tillbaka till dykcentret och då var det dags för Open Water 3 dyket, näst sista dyket innan vi är certifierade!! Gjorde lite övningar i havet (som för övrigt var äckligt strömt!) men det gick bra ändå. Vi fick prova att använda kompass och det var coolt! Nu är vi hemkomna iaf och ska käka middag vid 19 med Therese och Johan. Sen blir det äta ananas för den måste ätas (!!) och sen ska vi nog sova...nu börjar jag känna av att dykningen är väldigt ansträngande! Haha!

Äntligen sooool!

Nuhar vi precis vaknat och solen skiner för första gången på 3 dagar nu! Yey! Osis att vi ska sitta på ett dykcenter, och sen ut o dyka i pool o hav!

En bra hunddag!

Matkoma efter en riktig god pizza (gå ner 4 kg va de va?) och nu sitter vi på rummet. Sjukt trötta är vi efter att ha dykt i världens ström...usch, men kul var det ändå! Dagen började med att vi käkade frukost på L'éléphant bleu (sorry om stavningen är fel, pappa). Det gick sjukt segt att få in maten, men ja jävlar vad god frukost dom hade!! Trots att vi kom försent till dykcentret så hann vi med allt idag: Delprov i teori och Johan och Therese fick köra 2 dyk i havet, medan jag och Said fick köra 1. När vi skulle äta lunch så såg jag en jättesöt hund på stranden som ja tänkte ville ha lite kärlek. Den vill ha lite för mkt kärlek, tror jag. Vi satt o gosa lite ändå tills jag reste mig upp och började gå. Då tog han tag i benet, började jucka varpå jag springer därifrån, då kommer hundfan och biter tag i mina kläder. Det slutade med att vi sprang in på en restaurang och hunden lurade under ett av borden.

När dagen på dykcentret var slut gick vi längs stranden och jag ser den sötaste lilla hundvalpen jag någonsin sett!!! I vanlig ordningen parkerar jag mig i sanden med den lilla valpen och har hur mysigt som helst! Senare när vi gick på stora vägen såg jag en liten filippinsk pojke med en liten border collie valp (tror jag det var). Jag var tvungen att gå fram, fråga om ja fick hålla i den o ta lite kort! nom nom nom!!

Btw, så var det 4 valhajar som simmade runt precis här vid ön precis när vi skulle dyka och jag försökte verkligen hålla utkik efter den när vi dök, men icke...:(


Plugg va de ja!

My ass! Vi skulle köra delivery-pizza ikväll, men stället var stängt och vi hade ingen lust att käka på thaien igen så vi tänkte att vi kan ju bara gå ut på stora vägen och hitta nåt enkelt ställe. Det gjorde vi, men maten tog fan över 1 timme att få in, så vi kom precis hem...klockan är närmare 22.30...vi är aströtta efter att ha bubblat i en pool hela dan...och vi ska upp 7 imorgon...och nu ska det försöka pluggas mer än 50 sidor teori..Kanske kan bli..kanske inte!

Pro Safari Divecenter

Hellu! Har precis kommit hem från dykcentret i vanlig ordning. Dagen började med frukost på hotellet och vid 10 drog vi ner till dykcentret. Vi fick börja med att plocka ihop vår utrustning och sen dra ner till poolen där vi låg o bubbla typ 1-2 timmar. Efter det blev det lunch med Johan och Therese och sen vid 3 gick vi tillbaka till Pro Safari. Sen blev det lite mer bubblande i poolen, haha! Fick läxa och göra klart hela kapitel 3 i boken = plugg hela kvällen, haha!! Men men, det är nog sååå värt! Funderar även på att ta ett Advanced dykcert = dyka på 30 meter= se mer och större djur! Asfett! Träffade en tjej på dykcentret som har Advanced och hon har sett massa sköldpaddor och valhajar (!!) Dream come true, typ.

Nu ska Said duscha och sen vi ner till Johan och Therese, beställa hem mat, äta upp ananasen som vi har haft i kylen typ 5 dagar och sen plugga plugga plugga!


Så här snygg kan man va 10 på morgonen med våtdräkt


Ointressant, men intressant dag

Hellu!

Vi vaknade imorse, hungriga som vanligt. Vi gick till ett ställe som heter chARTS Café och käkade frukost..riktigt gott: Stekta ägg, fruktsallad, bröd med smör och marmelad. Enligt mig den bästa frukosten hittills! Sen tog vi en lite promenad och kom på att vi skulle hämta våra dykböcker inför morgondagen då vi ska börja ta vårt Open Water certifikat. Vi gick ner dit och tänkte att vi kan ju faktiskt kolla på andra delen av teorifilmen. Vi satt där och kollade och började plugga igenom första kapitlet i boken. Sen kom Johan och Therese för dom hade bestämt sig för att ta certet så vi satt där med dom och pluggade och pluggade och pluggade. Helt plötsligt var klockan 17 och vi bestämde oss för att gå ner och käka middag på stranden. Eller jag och Said hade ätit fetasen lunch så jag tog bara en grillad majskolv och Johan och Therese köttade mat! Haha!

Vi satt kvar på restaurangen i iaf 2 timmar och snackade, skrattade och hade det supertrevligt! Sen bar det av hemåt och nu ligger vi i sängen och ska strax slagga. Imorgon blir det upp tidigt för imorgon ska vi dyka dyka dyka!!

Bohol Beach Club

Har precis kommit hem efter en riktigt trevlig vistelse på Bohol Beach Club, en av dom finaste stränderna här på ön. Vi hyrde en moppe på morgonen och åkte iväg till stranden. När vi kom dit fick vi betala inträde på 500 pesos/person..vilket är typ mellan 70-80 kronor...ett litet rån kan man säga, men men. Vi kom dit och det var nästan inte en själ på stranden och allt man hörde var havet. Det var hur fint väder som helst och det var långgrunt och dä'rmed asvarmt i vattnet, me like!

Vi låg och dega där hela dagen och sen gick vi en liten strandpromenad längs vattnet. Då träffade vi på ett svenskt par som vi hängde lite med igår. Vi satte oss där och snackade lite och dom hade tagit en annan entré till stranden och bara behövt betala 25 pesos...den ingången tar vi nästa gång, tack!!

Nu har vi precis kommit hem och ja har skypedate med pappa om 1½ timme...sen ska vi till en pizzeria som några här på hotellet har lovordat så det ska bli intressant. Sen blir det väl ananas och film(som vi har sagt att det ska bli i två dagar nu) haha!

dyk dyk dyk

Idag var vi o dök, först i pool och sen i havet! Riktigt nice var det!! Hur kul som helst o lära sig allt och simma så djupt ner i havet! Vi ska fortsätta på måndag och ta dykcertet, taggadbrud.se

Efter att vi dök satte vi oss på stranden med ett par svenskar som bor på samma hotell som oss och vi satt o snackade massa o hade det allmänt trevligt. Said slog rekord i strandhäng idag, en applåd till dig!! Runt 5 gick vi tillbaka till hotellet och satte oss i baren o dega med ett svenskt par från Uppsala som var hur goa som helst! Snackade om allt mellan himmel och jord och sen drog vi precis upp till rummet!

Nu ligger vi här...har precis konstaterat att vi inte ska käka middag och ska typ läsa lite och kanske kolla en film, ikväll blir det filippinsk version av fredagsmyzz! Haha!


Torsdag

Denna förmiddag har vi haft riktigt kul! Vaknade vid halv 6 och gjorde oss iordning för en utflykt. Vi blev hämtade av en kille som körde tattarpack med oss ner till stranden där vi hoppade på en båt. Först åkte vi ut en ganska lång bit och efter en liten stund såg vi MASSA delfiner som hoppade runt och simmade med båtarna! JAG DOG en jävla massa inbords av lycka kan man ju lugnt säga. Dom var så fina och så små (trodde dom skulle vara större) och dom var helt underbara!! Hur många som helst var dom också! Efter det åkte vi vidare till en ö som jag verkligen inte vet vad den heter, haha..nåt på B. Iaf, dit kom vi och där fick vi snorkla i jättefint vatten och se massa fina fiskar. Jag såg även inte en, men två sköldpaddor som simmade så lugnt och fint! Tyvärr blev det lite grumligt ett tag, men det var ändå så vackert!

Efter det satt vi och chillade en liten stund innan vi begav oss med båten till Virgin Island och det var en ö som man typ kan se på vykort. Helt sanslöst fint var det! Vit sand, turkost vatten och hur mkt palmer och plantor som helst. Sen bar det av tillbaka till hotellet och nu är vi här. Jag ska strax gå ner till poolen och ligga och dega lite med en bok o lite musik kanske, höhö.


Uttråkad

Ligger i sängen, Said sover och jag ska va vaken till 1 för att skypa med pappa...trötter är vad jag är just nu, men det r bara att bita ihop. Såg förresten en liten liten kattunge utanför vår dörr precis och ja vill klappa o hålla o gosa, men han sprang iväg...:/

imorgon imorgon imorgon!

Tillbaka på hotellrummet efter en mkt trevlig dag! Som sagt blev det en riktigt god frukost och efter det blev det ner på stan och köpa lite grejer. Sen gick vi tillbaka till hotellet, läste lite och tog det allmänt lugnt. Till slut fick jag panik av att sitta inne så jag gick ner till poolen och solade o badade lite..det var ruggigt skönt! Sen kom said ner och så gick vi till stranden. Vi käkade en hyffsad pizza och medan vi satt där och kollade ut över stranden började det helt plötsligt spöregna, fast solen sken!!! Skitskumt va det, men ganska fint ändå, höhö!

När det hade lagt sig gick vi bort den den sidan av stranden som vi inte varit på och där var det mkt större och betydligt mycket finare så där ska vi hänga framöver! Vi hittade även ett dykcenter där en svenk kvinna jobbar så vi gick dit och pratade med henne så på fredag ska vi gå en grundutbildning och få dyka i pool och i havet och sen ska vi ta dykcertet i nästa vecka. Glad tjej? JA!

IMORGON däremot ska vi ut på en delfinutflykt!!!!! Snackade med 2 par på bor på vårt hotell som hade gjort det idag och dom sa att det var hur kul som helst o att man fick se jättemkt delfiner! Jag kommer svimma!!! En dröm som går i uppfyllelse kan man ju säga! Nu ska jag duscha för jag har sand på hela kroppen inklusive i håret!


Mucho efterlängtad frukost indeed!

Amagaaawd va gott med frukost! blev en toast med ost, tomat och lök och pannkakor med sylt, muuums! Vi satt som djur och vräkte i oss! Så nu är vi mätta och belåtna och ska vila lite innan vi ska ut på lite ärenden på stan och sen blir det stranden!

Här har dom delfinturer (jag var lite skeptisk i början). Men man skadar dom inte på något sätt och det är ingen fångenskap inblandat!!! Det är en dagstur och man åker ut med en båt till ett ställe eller ö (vet inte säkert) där det finns mycket delfiner och där man vet att dom brukar hålla till. Där får man snorkla och kolla på delfinerna! Det var inte så himla dyrt heller så idag ska vi kolla upp det och om allt går som planerat så ska vi göra det imorgon! Kan inte förstå att jag ska få se delfiner i verkligheten (jag har sett delfiner på Kolmården för 10000000 år sen men det gills faan inte när dom simmar runt i en betongtank!!) och det ska bli häftigt att se dom i sin egna miljö! Wow! DOLPHINS FTW!

Sen har vi även bestämt oss för att göra en annan utflykt til något som heter Chocolate Hills, vilket är typ några coola kullar (?) haha! Ingen aning men det ser fint ut och Simon och Marie sa att man åker förbi ett skitfint vattenfall där man får bada o sånt! Kan ju vara kul att se lite av Filippinernas landskap också. Denna utflykt gör vi antagligen sista veckan. Och sen ska vi börja kolla upp dykcert som vi antagligen kommer börja ta nästa vecka nångång! Taggad? JA!

BLOGGRAPEEEEEEEEE

va bara tvungen att göra det, har aldrig bloggrapeat någon... =)

mvh said

Världens überfail!

Vi lyckades med det nästan omöjliga: Vi låste ut oss från hotellrummet! Vi låg och sov och strax innan klockan var 3 så vaknade Said. Han gick ut och satte sig på uteplatsen. När han skulle öppna dörren så ville han inte väcka mig och öppnade den inte riktigt ordentligt. Jag vaknade ändå av att han gick ut så jag gick upp och satte mig med honom. Jag stängde självklart igen dörren som vanligt folk skulle göra och efter en liten stund på uteplatsen när vi skulle gå in så insåg vi att vi låst ut oss. Vi satt där kanske 45 minuter..gick en sväng till stranden...gick tillbaka till hotellet, kollade på soluppgången. Efter mycket om och men hittade vi en vaktis som hjälpte oss att komma in. Och det skall noteras att vi fan inte ätit sen klockan 13 igår, vilket innebär ingen mat på 18 timmar. Men frukosten öppnar om 7 minuter och då jävlar! Ciao!

Fail

Happ, när det äntligen gick att få upp lite bilder på bloggen och jag hade tänkt smälla upp en bildBOMB så gick det bara att få upp 3 bilder..så här är då BOMBEN nedan!

Stranden

Har precis kommit tillbaka till hotellet från stranden och jag säger bara wowwowwow!! Vit sand, turkost, klart vatten och huuuuuur stekigt som helst. Vi var där i kanske 2 timmar..varav 45 minuter käkade vi på ett ställe. Och jäävlar vad det brände och stekte. Jag har fått lite lite färg och nu kommer min hatade vän soleksemet...fanfanfan! Men men..Vi har packat upp våra kläder och gjort oss lite hemmastadda. Vi ska senare gå runt lite i staden, jag måste köpa ett badlakan och sen ska vi bara ta det jättelugnt och gå lägga oss tidigt, för vi är ganska förstörda, haha! Said kom precis ut ur duschen och säger: Det är hål i mina kalsonger sen flygningen, haha! Så jävla fest!

Äntligen framme!!

Nu är vi äntligen framme i Panglao efter en riiiiktigt lång resa. Vi fick ju vänta 11 timmar i Peking, sen flyga till Manila 5 timmar och sen vänta i 5 timmar och sen flyga 2 timmar till Tagbilaran, Filippinerna. Väl på flygplatsen hämtade vi våra väskor och sen blev vi upphämtade av en man som körde oss till hotellet. Det tog ungefär 30 minuter och det var en riktigt häftig resa. Vi fick se mycket av det "riktiga" samhället här. Inga turister, bara massa moppar, tuktuks, småbarn på väg hem från skolan i sina skoluniformer, kossor, grisar, getter, tuppar och hundar längs vägarna och riktigt fin natur. När vi landade regnade det dock, men nu är det riktigt fint väder!

Hotellet är fint, men vi fick fel rum, så nu sitter vi mest och väntar till klockan ska bli 12 så vi kan flytta in i vårt Deluxerum som det så tjusigt heter. Efter det blir det nog en promenad till stranden skulle jag tro, läääängtar!! Vi har även suttit och snackat lite med killen som äger hotellet, riktigt laidback snubbe! Internet fungerar hyffsat här på rummet, bara så ni inte blir oroliga om det inte uppdaterats på ett tag! Det verkar inte gå att ladda upp bilder på bloggen heller...

Dagens upptäckt: Kinser är inte service minded och pratar jättedålig engelska!

Peking

Sitter just nu i Peking, på en kall och tom, men väldigt fin flygplats. Flög 8,5 timme drygt. Fick rätt schyssta säten, men hamnade bredvid en riktig bitch..haha! Som vanligt när man flyger så var det riktigt svårt att sova på flyget, men några timmars sömn fick vi och riktigt god mat för att vara flygplansmat. Det är skitkallt i Kina och en häftig sak var att vi såg Kinesiska Muren från planet...WOW! Det känns riktigt skönt att äntligen åka iväg, men det var lite jobbigt på Arlanda att säga hejdå till Mamma och Ellen. Men det är ju trots allt inte hejdå, det är ses sen!

Nu ska vi gå runt på denna kala flygplats och uggla i ca 9 timmar till, hehe. Men det blir fest!! Hör av mig i Manila!

Söndag 9e januari

 


Idag åker vi!


Jahapp

Då var det dags...D-day! Haha, nä...nu gick precis alla mina fina vänner, packning står nästan klar och jag ska försöka sova. Är riktigt trött eftersom jag bara sov 4 timmar inatt, efter en riktigt trevlig kväll igår med nära och kära.






<3 <3 <3 <3




Got it all wrong

Om ni inte förstår ibland vad jag skriver för att det är osammanhängande, så är det för att jag har någon form av blogg-dysleksi..i think.

Inte ok

Godmorgon...inte. Jag har sovit i mindre än 4 timmar..ska upp och jobba i 6 timmar och försöka hålla mig vaken under heeeeela kvällen med nära och kära. IGår var vi först och åt middag på Jensens, vilket var ytterst trevligt. Sen bar det av till Spitfire för lite öl och sen blev det Sturekompaniet...Det var helt ok. Dock var jag heeeela jättetrött plus att ja skulle upp idag så det blev inte såå sent. Nu ska jag fixa iordning mig och sen bär det av till en absolut sista jobbdagen innan min 3 månaders långa semester!

Bara för att






I will love you until the day I die


Avskedsmiddag

Hej alla glada! Ligger i Ellens säng och kollar på lite Sex and the City...mumma! Idag har vi varit hos Tess och bokat Roskildebiljetter (!!!!!!) och sen blev det en liten sväng till Sollentuna C för att inhandla en tandborste, och därmed det sista till resan. Har precis käkat en sen lunch och nu ska vi strax göra oss iordning för kvällen. Vi ska äta middag på Jensens Boefhus (perfekt för en Vegetarian som jag...not) med Said, Ken, Simon, Martin, Peter, Ellen och nån mer kompis till Said. Ska bli riktigt mysigt, men lite jobbigt att säga hejdå till alla..men men.


Min älskade bästis som jag kommer sakna ihjäl!!! <3


happ, då va man ledig då

Det blev ledighet för mig idag! Då ska jag försöka packa lite till, träffa Robin, åka till jobbet och säga hejdå...jaa...säkert nåt mer jag måste göra. Alltid är det nåt. Vill träffa Alan, men jag vet inte om jag hinner det. Hursomhelst...det blir en bra dag! Fest

No one ever tells you that forever feels like home

Nyvaken, trött, men ändå jävligt nöjd. Mamma är hemma och det är underbart! Plus att dom ringde från jobbet nyss o sa att det har blivit ngt fel i schemat så¨jag kaaaaanske inte behöver jobba idag...men jag är inte säker..dom skulle ringa tillbaka. Blir det jobb idag så jobbar jag, träffar Robin och har allmänt trevligt. Jobbar jag inte, ska jag nog fixa lite, sen träffa Robin och ha allmänt trevligt, haha


Today is the day

Idag kommer min kära mor hem. Jag ska till Arlanda och hämta henne. Jag är fett med nöjd. Sitter just nu i soffan med Tess och har världen jävla matkoma...Ida på jobbet åt stuvade makaroner, så jag bestämde mig för att ja ville ha det ikväll, hehe. Så jag gjorde det (och som vanligt är jag skitdålig på att måtta) så det blev asmkt men ingen av oss slutade äta, haha! Så nu mår man som man mår. Plus att jag har gått upp 4 oönskade kilon som ska bort bort bort under resan, helt under första månaden.

Hur som helst...ikväll blir det Filip och Fredriks årskrönika med Ellen och Tess och sen blir det Arlanda och hämta min moooor! :)

Update sucks

Jag är skitdålig på att uppdatera! Fuck...Jaja. Nyår var helt amazing!! Vi var här hos mig, käkade middag hippiestyle, eftersom jag inte har så mkt plats, så det blev sitta i vardagsrummet och trängas, men det var mysigt! Massa skratt, dans och prat blev det och vid 12-slaget stod vi utanför huset och pussades o kollade fyrverkerier (och höll även på att bli sprängda, haha) Fattar inte att föräldrar låter sina barn tända o smälla smällare själva, tänk för fan!!

Vi gick tillbaka hem och fortsatte festen. Det var riktigt mysigt och kanske en av våra bästa nyårsaftnar! :) Nyårsdagen spenderades framför tvn med thaimat och Ben&Jerry's..nom nom nom!















Baj baj 2010, velkam 2011

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Varit på festival, varit på gayklubb och slutat äta fisk

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Gillar inte nyårslöften

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?


4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tak och lov!!

5.Vilka länder besökte du?
Egypten och Kanada

6. Mest efterlängtade möte?
Träffa min lillasyster Estelle

7. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Hmm...en hund! Men det kommer inte hända, så...

8. Vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Estelle föds 7/7

9. Bästa minnena ifrån sommaren 10?
Arvikafestivalen och roadtrip till Gbg med Ellen

10. Vad var din största framgång 2010?

Repa mig efter ett jobbigt break-up...nu är jag starkare än någonsin!!

11. Största misslyckandet?
....vet inte..

12. Största misstaget?
Kan ha varit att jag inte tänkt på mig själv tillräckligt mkt...det fick sina konsekvenser

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Näe, typ inte

14. Bästa köpet?
Oj...ingen aning :p

15. Träffat någon kändis?


16. Vad spenderade du mest pengar på?
Typ mat

17. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, när jag bokade och betalade Asienresan, wooooa!

18. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Ingen aning...finns väl några..

19. Har någon du känner tagit körkort?
Ja, fast jag vet inte om de va 2010 eller 2009 dom tog det

20. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och...Första halvåret av 2010 = SKIT! Andra halvåret av 2010 = Glad

21. Vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer med mina syskon

22. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jobbat

23. Hur tillbringade du julen?

Med familjen hos pappa och en blev det krök hos Marcos!!

24. Blev du kär i år?
Nej, tack gode gud för det!

25. Hur många one night stands?
Definiera one night stand?

26. Favoritprogram på TV?
WHALE WARS!

27. Bästa boken du läste i år?
"Blind lydnad"

28. Största musikaliska upptäckten?
In Flames

29. Något du önskade dig och fick?
Saker inför resan

30. Något du önskade dig men inte fick?
En iPhone

31. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Jobbade och sen hade jag fika hos mig med alla min tjejer!

32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag upptäckte Sea Shepherd tidigare

33. Hur skulle du beskriva din klädstil år 2010?
Inget speciellt... haha

34. Vad fick dig att må bra?
Mkt

35. Läskigaste upplevelse?
hmm...Vet faktiskt inte..jag är inte så bra på att komma ihåg saker

36. Äckligaste upplevelse?
Måste nog ha varit att gå på BajaMaja på Arvikafestivalen

37. Årets fest?
Wigges 20årsfest

38. Vad är du mest stolt över från 2010?
Att jag verkligen har kämpat och tjänat ihop pengar till min resa

39. När var du mest nervös?
Ingen aning...jag är alltid lite smånervös, haha

40. Där du tillbringat flest helger?
Säkert hos Ellen

41. Vad fick dig att må dåligt?
Förhållandet i början på året

42. Hur kommer nyårsafton spenderas?
Den spenderades hos mig

43. Vem saknar du?
Just nu: Min mor!!

44. De bästa nya människorna du träffade?
...

45. 2010 mest använda ord?
Fett

46. Ditt mål för 2011?
Resa, jobba, volontära för Sea Shepherds svenska avdelning och förhoppningsvis komma in på ett marinbiologiprogram i Australien!


RSS 2.0