Mina husdjur!

Har glomt att beratta om mina husdjur i bungalown! Jag har 2-3 odlor och x antal myror pa mitt rum! Dom gor mig sallskap...jag brukar prata med dom ibland for jag har ingen annan att prata med, haha! Idag har jag bara varit pa stranden, sen gick jag hem och tog en nap...skooonit! Ska strax ata lite middag sjalv som en idiot och sen ska jag nog sova. Hejda

Racha Noi & Racha Yai

Dodstrott, men sa vart det! Har varit ute och dykt idag. Inga hajar, inga mantor (trots att nagra andra faktiskt sag en 5m lang manta) Men en jakla massa scorpionfish, apastora muranor (!!!), stingrockor och en massa annat smatt och gott! Har borjat fa riktigt bra klam pa min flytkraft nu och jag ar asstolt over mig sjalv. Nu ar jag dykfri i 2 dagar och sen ska jag ut till Phi Phi pa onsdag, 2 dyk, picknick pa stranden och lite sightseeing, skooont!

Ikvall blit det gamla vanliga: Take away pad thai, chill pa rummet och sen soooova! imorgon blir det antagligen en lite tripp till stranden. Tyvarr har jag inga bocker kvar att lasa, men jag har min sudoko! Fest! Nu ska jag strax ivag!

Bali 6 mars

Nu ar biljetten i mina hander. Jag aker till Bali den 6 mars och stannar till den 16e. Hoppas pa att traffa lite nya manniskor plus att jag ska traffa Lucas och Nicole (som jag for ovrigt inte har traffat pa jattelange) Borjar trottna ganska rejalt pa phuket nu. Forutom dykningen sa har jag ingenting att gora!! Men imorgon blir det dyk pa Racha Noi och Racha Yai och pa onsdag blir det dyk pa Phi Phi!! Pa fredag blir det tattoo och pa sondag aker jag! Fest!!

Jag ar sa ensam

Jag har sa sjukt trakigt och ar fett ensam och det ar inte kul. Har varit nere pa stranden nagra timmar, men det ar trakigt nar man ar sjalv, sa ja tankte att jag peppar mig sjalv med att boka min biljett till Bali. Men sjalvklart maste man ha passnummer osv, och jag har inte passet har sa nu blev ja lite ledsen i ogat igen..:( men jag ska hem och hamta det och boka biljetten senare idag. Annars finns inte mkt att beratta...ska nog dyka imorgon...de e typ det :P

Dom basta dyken nagonsin!

Godkvall! Nu ar jag hemkommen och nyduschad fran dagen bravader! Dagen borjade med upphamtning och en liten fard till piren i Chalong. Vi akte till den forsta dykplatsen: Koh Dok Mai. Sag massa fina muranor, en sjohast(!!!!!) och en bamboo haj (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)  Den lag under en sten och vilade, medan vi lyste med lampa och grejer pa den, men fy satan vilken vacker varelse!!! JAG HAR SETT MIN FORSTA HAJ!! Jag ar gladast i varlden!! Och inte bara det, jag har sett min forsta sjohast! Nojd och glad aker vi vidare mot nasta dykplats: Shark Point. Tyvarr inga hajar idag, men en himlans massa muranor och massa fina, fargglada koraller! Efter det var det lunch och lite vila. Sen den tredje dykplatsen: Anemone Reef. Har nog aldrig sett sa mycket anemoner i hela mitt liv pa en och samma plats. Dar sag jag valdigt manga white-eyed moray som simmade runt, har bara sett muranor som sitter i sma hal annars. Och sen sag jag aven min forsta ghost pipefish och min forsta Scorpionfish! Jag ar med andra ord riktigt nojd med dagen och vill bara dyka mer och mer!!!

Nu ar jag trott som ett as och vill bara kopa Pad Thai och ga lagga mig. Imorgon blir det nog lite hang pa stranden och sen ska jag forsoka dyka lite i helgen. Nu har det borja komma pa tal att jag kanske aker till Bali den 7e eller 8e mars (jag maste namligen ut ur thailand for mitt visum gar ut). Jag moter antagligen upp Lucas dar och hanger i en vecka eller nat liknande. Och sen bar det antagligen av till Koh Samet igen!!!! Saknar alla goa manniskor dar! Och igar fick jag ett riktigt sammanbrott och grat och grat! Inte ok! Saknar alla dar hemma, samtidigt som jag inte vill komma hem! Jag tanker alltid pa mina underbara syskon och igar sag jag en video pa min lilla Estelle och hon har blivit sa stor, hon kan sta i sangen och grejer...saknar!!

Men annars har jag det kalaskul!! :)

Dalig dalig

Jag ar sa dalig pa att skriva pa bloggen sa de e sjukt. Men idag har jag faktiskt inte gjort ngt annat an legat pa rummet och lost suduko...pa riktigt!! jag har inte orkat gora ngt. Gick och at lunch gjorde jag, men annars har jag inte orkat, haha! Far nog mer att skriva om imorgon efter dyken!

Dive dive dive

Dodstrott ar vad jag ar just nu. Har atit en riktigt god Pad Thai och ska strax hem och sooova..kanske koper med mig ngt gott pa 7eleven! Har som sagt varit ute och dykt hela dagen idag! Vi var ute vid Racha Noi och Racha Yai. Riktigt bra dykplatser och massa fina varelser sag jag! Men nu ar jag trott som bara den..det tar pa krafterna att dyka. Imorgon ska jag nog bara ta det lugnt..kanske dra ner till stranden om jag orkar (jag har flagnat av mig nastan all min hud..nice) for pa fredag ska jag faktiskt ut och dyka igen! Da ska jag ge hajarna en ny chans! Idag var det forresten snack om mantor, men inte fan va dom dar heller...!

Tattoo-tid bokad!

Nu har bokat min tatueringstid. Det blir pa fredag klockan 2 i min bungalow och jag har ingen som helst aning om vad jag ska tatuera in. Jag funderar pa en sak yant (tempeltatuering) men det ar svart att hitta betydelserna. Men jag ska forsoka fixa det nu sa jag har det klart! Var lite inne pa att tatuera in en elefant, men jag verkligen inte vad jag vill gora! Kanske en drake? Ingen som helst aning, haha..det loser sig :)

Good bye smiley, hello diving!

Japp, rubriken sager det mesta. Igar var och dok for forsta gangen pa 3 veckor och det var helt underbart!!! Dok vid vrak, en vacker korallvagg och pa ett stalle dar det skulle finnas leopardhajar, men dom var inte dar for det var alldeles for stromt, da drar dom. Det var helt underbart att fa vara pa en bat igen och mecka ihop utrustning och andas under vatten!! Wow, jag ar i extas! Och imorgon ska jag ocksa ut och dyka massa! 3 dyk pa tva olika oar blir det..mumma! Igar forresten sag jag en stingrocka och en murana!! Mamma gillar!

Sen kommer vi till den trakiga delen...Jag har tagit ut min smiley piercing...jag ar fett ledsen, men den har gjort ont nastan hela resan och sarskilt nar jag dyker. For den forsta sitter masken pa den och trycker och sen har man ju regulatorn i munnen och det gor ocksa sjuktligt ont. Sa nu ar det borta och det ar lite blandade kanslor ma jag saga, haha!

Idag ar det lite mulet har, men varmt. Vet inte riktigt vad jag ska hitta pa idag...kanske bara dega lite..ga runt pa stan och kolla, for jag har inte kommit langre an fran hotellet till stranden..kanske ska spana in laget liksom! Men jag mar bra och ar lyckligare an nagonsin sa alla vet! och jag saknar alla darhemma, men jag vet inte riktigt nar jag kommer hem..kanske aker tillbaka till Koh Samet efter att jag har varit har och bara hanger dar med min kara Ida...who knows! :)

Framme!

Hellu!

Jag har inte varit vid datorn pa for lange, men nu ar jag har! Det far bli internetcafe for mig framover, men det funkar ju det med! Sista kvallen pa Koh Samet var riktigt nice! Lite utgang med ganget och massa dans med min alskade Ida! Blev lite thaimat pa vagen, men det var alldeles for starkt sa vi slangde det, haha! Ida var sjukt sur over det kan jag meddela! Vaknade morgonen efter och sag ut som kriget, men pallrade mig upp och gick ner till baten. Efter mycket om och men kom jag fram till Phuket. Allt gick smidigt men jag var sa sjukt trott sa de blev lite jobbigt. Kom fram till hotellet och traffar Jason (som vi traffade i vietnam) och jag bodde i bungalown bredvid min, sweet! Sa jag ar inte helt sjalv harnere (om nagon oroar sig for det). Igar kvall gick jag till Club Scandinavia dar mammas kompis Stefan jobbar..eller han ager baren. Han har aven ett dykcenter sa vi satt och snackade dykning och chillade ett par timmar. Ni som undrar: JAG SKA DYKA IMORGON OCH JAG AR GLADAST PA JORDEN!!!! Imorgon blir det ett vrakdyk, ett dyk med leopardhajar och ett dyk vid en korallvagg! Yes sir!!

Nu ska jag ga och hitta pa ngt med Jason och sen ska jag traffa Stefan igen! Puss

Jag har allvarliga problem...

...för jag kommer inte upp på mornarna!! Jag ligger och snoozar nästan 2 timmar och även fast jag går upp så känner jag mig dödstrött och vill bara dö för jag är så trött! Sjukt jobbigt må jag säga! Nu har jag iaf gått upp (2 timmar försent) och ska ner till stranden och chilla ett tag, sen får vi se vad som händer :)

Body scrub

God kväll! Har precis kommit hem från en riktigt mysig middag med Ida, Louise och Kasper. Det var en riktigt trevlig restaurang där man satt och dinglade med benen ovanför havet...hur coolt som helst (men svårt att förklara såhär i bloggen). Idag kom Lina och väckte mig vid halv 12 (!) och sen gick vi ner till stranden och degade lite, snackade lite skit, solade och badade massa. Sen kom Ida som bara jobbade halvdag idag. När vi legat på stranden en stund såg jag att jag fått vattenblåsor på bröstkorgen. När dom sen spricker så försvinner huden = blek!!! Jag bestämde mig då för att ta en body scrub. Ida och Lina tog fotmassage och jag gick och fick min hud bortskrapad. Nu har jag en fiiin blek fläck på bröstkorgen, men det är bara att börja om vettu!
En rolig sak som hände idag var att jag fick svar på mailet jag skickade till Jason första dagen i Bangkok (seg kille) och han är nere i Phuket nu så vi ska faktiskt ses, så jag behöver inte känna mig jätteensam första dagarna iaf. Han bor visserligen i Pattong, men det ska vi nog kunna ordna. Nu ska jag sova, för Ida ska upp tidigt imorgon. Ska försöka få upp lite bilder imorgon!

Phuket nästa!

Nu har jag bokat mitt flyg till Phuket. Åker på lördag morgon härifrån och kommer fram vid 2-tiden samma dag. Hotellet är bokat och jag håller på skita på mig för det ska bli läskigt att åka själv faktiskt...I have to admit it. Men det blir nice! Ska möta upp mammas vän som har ett dykcenter och sen ska jag dyka som aldrig förr! :)
Nu ska jag nog gå in och ta en nap och sen ska jag ut och äta med gänget! Festligt värre säg!

God morgon!

Sitter pa ett internet cafe nu nar jag inte har privilegiet att anvanda laptop. Said akte till Krabi idag och jag ar kvar pa Koh Samet och ugglar. Forsoker fixa sa jag kan aka till Phuket pa torsdag ist...fest! Igar var vi ute och jag fick faktiskt inte en, inte tva, men tre rosor fran thaiare! hahaha! alla hjartans dag kanske inte ar sa farligt anda, haha! Idag ska jag ner och spela volleyboll med nagra australienare som vi traffade igar och sen ska jag nog ta de lite lugnt och forsoka fixa sa jag kommer ivag pa torsdag! Nu ska jag hem och dega lite! puss


Bakfull: Check!

Godmorgon! Ligger i Louises rum med Louise och Ida och bara degar. Vi har ätit frukost, beställde lite room service bestående av ägg och bröd och massa gott! Nom nom nom! Igår blev det en redig utekväll på Ploy igen med Ida och Lousie. Träffade massa skönt folk, dansade och hade det riktigt kul! Dock har jag blivit riktigt hes i vanlig ordning så jag har nästan tappat rösten..riktigt jobbigt och prata men det funkar! Igår träffade jag min framtida hund också! Ohhhh han va så fin och gosig!!! Jag kunde gå lägga mig gott igår med andra ord! Nu ska vi fortsätta dega runt lite och ikväll blir det gå ner till Ploy för dom har nån fireshow där som Ida ville ta med oss på..yeye!

Sola och bada

God eftermiddag! Jag vaknade någorlunda utvilad idag vid 11 och gick till stranden och degade lite, läste en bok, badade osv. Vid 16-tiden gick jag tillbaka till lägenheten och duschade och nu sitter jag och vilar lite. Jag har kollat på lite flygbiljetter från Pattaya till Phuket och jag åker antagligen lite tidigare härifrån och åker till Phuket och chillar där. Vi får väl se hur allt blir.

Ikväll kanske det blir en utgång eftersom Ida är ledig imorgon, men vi får se hur mycket hon orkar och jag vet själv inte om jag orkar, men vi får se. Imorgon ska jag faktiskt ta mig till det andra dykcentret som ligger en bit bort och snacka lite med dom och kolla om jag kan dyka nån gång nästa vecka!! Jag har saknat dykningen!!


Såhär schnygg kan man va på Koh Samet


Lite utgång med kollegorna

Har precis kommit hem efter en ypperlig kväll! Jag och Said och åt lite middag med Lova, Malin och Jonas. Sen gick vi till Naga Bar där det var thaiboxning (mamma gillar!!) Många snygga kroppar och några knockouts...Jag träffade en jättetrevlig tjej som hette Malin som var divemaster och vi satt och snackade lite dykning, bytte nummer och facebook så kanske vi möts upp nånstans och dyker tillsammans, yey! Börjar sakna dykning riktigt mkt nu! Hursom, så var jag sjukt trött efter att ha legat på stranden hela dagen och bara sovit 6 timmar och varit lite lagom bakfull, så jag bestämde mig för att gå hem. På vägen hem träffade jag Jenny, Isak, hans tjej Charlotte och Kasper på Ploy. Satte mig där och snackade lite. Helt plötsligt stod vi inne och dansade som aldrig förr! Riktigt lyckad kväll som slutade med en påse jordnötter. Då vet man att då är det fest!

Lite bilder


Parken i Bangkok


Mini-varanerna sprang lösa i parken


Uppe i Thailands högsta byggnad


Thaiboxning utanför MBK


Jag och Ida


Ida och hennes goa kollegor!


Rosa Grisens konkurent!

Hallå där hemma! Försökte få upp lite bilder från Bangkok och första kvällen här på Koh Samet, men internet vill inte samarbeta så vi försöker en annan dag! Igår hade vi sjukt kul, blev lite för kul kanske. Vi gick och åt middag på ett ställe som heter Chili. Det var jag, Ida, Said och Louise och Jenny som är Idas kollegor. Efter det gick vi ner till stranden till ett ställe som heter Ploy och röjde lite! Riktigt kul att träffa Idas jobbarkompisar och alla är hur gulliga som helst! På slutet av kvällen var det bara jag och Ida kvar så det blev en liten sväng förbi SevenEleven där vi köpte lite mat (och mata lite hundar höhö) och sen var det raka vägen till sängen.

Vaknade imorse med rödsprängda ögon och alldeles för trött, men stranden väntade på mig så jag tog mitt pick och pack och gick ner. Låg i solen lite för mkt och lite för mkt på rygg så jag är lite bränd på bröstkorgen..eller typ ganska röd..inte kul! Men nu har jag iaf fått färg och imorgon ska vi jobba lite mer på den biten!

Ikväll ska vi träffa några kompisar till Said som också är här på ön. Vi ska kolla thaiboxning (gladtjej.se) och sen ska jag nog möta upp Ida efter att hon har jobbat och se vad hon ska hitta på.


Koh Samet

Efter massa om och men är vi äntligen framme hos Ida!! Riktigt fin ö, riktigt fin strand och så är det ju guld att Ida är här!! Nu har vi stationerat oss (nästan) och ska strax ut och käka och sen blir det nog lite party på det! Längesen må jag säga! nu ska jag göra mig iordning, kommer antagligen lite bilder imorgon! Ciao!!

Muay Thai

Goddagens! Eller det är kväll här men ändå. Idag har vi haft en heldag! Vi åkte till en fin park som heter Lumpini Park (tror jag) där vi satt och chillade, promenerade, kollade på varaner som gick löst i parken och degade lite i solen. Sen gick vi vidare till Thailands högsta byggnad, kollade lite utsikt och tog en drink. Efter det gick vi till MBK igen för Said ville kolla lite tv-spel och grejer..på vägen ut såg vi att det skulle vara thaiboxningsmatch vid 18-tiden så vi gick dit och kollade. Först var det två yngre killar som körde och det var lite halvkul...sen var det två tjejer och det var kul. Sen kom karlarna!! Oh my, säger jag bara! Haha! Vilka kroppar..mumma! Efter det åkte vi till Khaosan, jag köpte en ring och en klänning (herregud för allt jag shoppat) och sen åt jag lite middag. Nu är vi hemma och jag har packat klart min ryggsäck, för imorgon bitti bär det av till Ida!!!

MBK

Hello! Idag har vi varit och shoppat hela dagen!! Vi splittade på oss och möttes upp efter några timmar igen. Jag köpte ett nitbälte, en kofta, ett iphone fodral till Ellen och lite grejer till Ida. Efter ett par timmar blev jag rastlös och gick i samma veva förbi en frisörsalong...Japp, det slutade med att jag klippte mig..ganska mkt kortare än vad jag hade innan kan ju också tilläggas. Men jag är nöjd, det var billigt..fest!!

Shopping shopping

God morgon! Nyvaken, nygödad och ligger och vilar lite! Idag ska vi iväg och shoppa i ett apastort köpcentrum!! Känner att det kan gå lite över styr..men men! Det blir nog bra!! Haha! Har inte shoppat på väldigt länge (inte ens hemma) så ja förtjänar nog det, tycker jag! Nu ska jag vila lite till CIAO!!

One night in Bangkok

Blev inget hos doktorn idag för att det har blivit betydligt mycket bättre sen igår. Inte kliat nånting idag och svullnaden har gått ner lite. Nu är det bara lite småbölder kvar, men det gör inte ont längre! Tummen upp!

Idag har vi gått runt lite på gatorn i Bangkok, jag har köpt lite grejer till Ida som hon inte kunde köpa på ön och jag har köpt tre ascoola ringar och ett Skid Row linne. Jag börjar få in det här med pruntandet vill jag påstå! Jag är alltid för snäll, men linnet lyckades jag pruta ner nästan 50%..jag är bra!

Imorgon kommer Johanna till Bangkok och förhoppningsvis hinner jag träffa henne, för antagligen åker jag till Ida på onsdag istället för lördag och sen kommer Said på lördag. Imorgon ska vi gå runt och shoppa lite till (detta är fan livsfarligt!!) och förhoppningsvis träffa Johanna och hennes karl!


Farbror doktorn

Godmorgon!! Precis vaknat i Bangkok och känner mig gaaanske utvilad...inte helt, men men. Idag tror jag att jag ska pallra mig till läkare för att få handen undersökt...den börjar se bättre ut, men den är inte bra!! Fortfarande massa bölder och rött och svullet. Kul att hela jag går sönder och samman!! Tror att det är för att jag inte är hos Ida, höhö! Nu blir det en dusch, sen doktorn! Ciao

"Motorbike?" "NO!" "...marjuana?"

Ja, så låter det på gatorna i Vietnam...bara en liten parantes sådär.

Hursom, nu sitter vi på flygplatsen i Vietnam och degar...det är nya grejen förr oss...vi älskar att hänga på flygplatser...inte..Ska gå på planet om ungefär en timme och sen bär det av till Bangkok! Ska bli nice! Sen blir det åka till Ida och det är typ det enda jag kan tänka på för tillfället!! Oh yes..it's gonna be epic!

Börjar känna att jag saknar lite saker hemma, typ som:

-Mina älskade kängor
-MITT SMINK!
-Klä upp mig, fixa mig etc
-Se min lillasyster krypa (för hon har precis lärt sig det minsann)

Sen har min smiley piercing fuckat sig...får ju en grop i tandköttet av kulan..inget nytt. Men imorse ta mig faaen så har kulan gjort en grop ända ner till tanden..den är inte nice och jag är fett nojig! Måste nog ta ut den när jag kommer hem, så de e lite ångest.

Riktigt skitblogginlägg, men jag orkar inte..jag är trött, vill komma fram till Bangkok, sova, sen träffa Ida! Hej då!

Good Morning Vietnam

Japp, där blev det middag ikväll! Vi mötte upp Jason och käkade riktigt snajsig mat! Sen ville Said gå hem och jag och Jason gick till GO2 bar och tog en öl..eller han tog tre..jag tog en. Vi snackade om allt mellan himmel och jord, men mest om hur mänskligheten förstör naturen och dess invånare. Sen var det dags för mig att promenixa hem och Jason följde mig till hotellet så jag inte behövde gå själv...snällt! Nu sitter jag här och väntar på att min kära far ska logga in på skype!

En bra dag!

Dagen började med frukost på hotellet och sen gick vi till apoteket för att ja skulle köpa Betadine till min hand. Tycker inte att det hjälper på mycket, men det var det min dykinstruktör sa att jag borde köra på. Fick det precis när jag hade skadat handen och då funkade det riktigt bra, men nu tycker ja inte om den! Béa (dykinstruktören) trodde att handen höll på infekterad..känns ju awsome...inte! Hur som helst...vi mötte upp Jason på GO2 bar, gick och käkade på Zen (nom nom) och sen gick vi och köpte biljetter till dockteatern! Sen ugglade vi mest runt på stan. Åkte upp i Saigons högsta byggnad, kollade utsikten, åt frozen youghurt och sen gick vi på teatern!

Den var riktigt häftig! Massa fina drakar och dockor och så var det ett band som spelade musiken live till showen! Det var riktigt nice! Jason somnade dock, vilket jag inte han få in i mitt huvud för att ljudnivån var inte av denna värld (som allt annat här i Vietnam!) Nu ska vi göra oss iordning, sen blir det nog middag på Good Morning Vietnam, en riktigt trevlig italiensk restaurang..lite dyrare, men ack så gott! Sen blir det väl några öl och sen hem och Skypa med papi!




Nejdå, det är inte alls farligt att klättra i elledningen, ja lovar!


En flera meter lång häck som dom har format till en drake!








Min stackars lilla hand

Min hand är helt fucked från korallen jag gjorde mig illa på. Det var ju en vecka sen det hände och det har varit lugnt, men nu kliar det värre än ett myggbett!! Handen är svullen och röd och kliar! Och ingen snackar ju engelska här så ja vågar inte gå till apoteket..jag har mailat min dykinstruktör, för hon lär veta vad man ska göra, men detta är fan hemskt...kliar så sjuuukt mkt!!!

Lite häng och lite fläng

Hemma efter en skön kväll på GO2 med Said och Jason. Jason var en av australienarna som vi träffade på samma ställe på nyårsafton här. Vi satte oss ner, käkade lite, tog några öl och snackade skit. Jason snackade om nån dockteater som tydligen är ett måste när man är här i Ho Chi Mihn, så vi ska dit imorgon och göra en heldag av det med lunch osv...mycket trevligt! Jason och jag snackade lite om Phuket också, funderar på att kanske åka lite tidigare från Ida och träffa honom där innan han åker..vi får la se! Men men...nu är jag och Said trööötta och ska sova! puss


Jag kommer hamna i helvetet

Jag skulle precis in i badrummet och hittade en liten liten ödla på väggen. Dom är så söta, men ack så snabba. Jag vågade inte ta ner den och Said tyckte det var mitt problem så jag gick ner till receptionen och frågade om dom kunde hjälpa mig o ta ut den. Då följer en karl med upp på rummet, stänger in sig på toaletten. Plötsligt hör vi toaletten spolas och karln kommer ut från toaletten och säger: "ok". VA? Jag ville ju att han skulle ta ut den och släppa ut den!!! Han dödade den och SPOLADE NER DEN!!!! Usch...och allt är mitt fel...

Lugn dag

Godmorgon! Vi har precis kommit tillbaka från frukosten..äntligen fick jag min kossa-ost..nom nom! Nu ligger vi i sängen och vi ska nog ligga o vila ett tag och sen gå ner på shoppninggatan som vi hittade igår och sen vet jag inte vad som händer. Men nu: Vila!

Lite sightseeing

Vi gick iväg och käkade på Zen, den vegetariska restaurangen som vi åt på igår! mummu...Åt nudelsallad med vårrullar...värd frukost! Sen gick vi runt lite och gick tillbaka till en butik som vi hittade igår. Dom hade riktigt coola t-shirtar, men ingen som riktigt föll mig i smaken, men jag hittade ett par byxor som var riktigt snygga! Det roliga är bara att jag har tydligen large i asiatstorlek, haha! Dom kostade 350 000 dong, vilket är 116 kronor så..fynda FTW! Sen gick vi på en gata som vi inte gått på tidigare och det visade sig vara en riktigt nice shoppinggata och sen fanns där ett schysst köpcentrum, men mpnga butiker har inte öppet idag, antagligen för att det är dagen efter nyår eller nåt, så vi får gå dit en annan dag helt enkelt! Nu ligger vi på rummet och tar det lite lugnt, sen blir det väl ut o promenixa igen!



Asdålig bild, men dom är slitna framtill och det blir riktigt snyggt med ett 3radat nitskärp till! Mamma gillar!


God morgon!

Jag vaknade nyss, är så himlans trött...vill bara sova mer, men jag har sovit i 11 timmar nu så det räcker nog. Vi missade frukosten imorse och nu ligger jag bara o tänker på hur gärna jag vill ha baguette med den skrattande kon! haha! Åt det till frukost igår, that's why! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Vi får la se!

Vietnamesiskt nyår

Kvällen började med att vi gick och åt på en vegetarisk restaurang som hade riiiktigt god mat! Plus att det var kul att få välja och vraka bland allt och inte behöva hålla sig till en eller två rätter. Tummen upp! Sen gick vi till GO2 baren igen, tog en varsin öl och träffade några riktigt sköna australienare! Vi satt och snackade massa skit när vi fick för oss att vi skulle gå bort till parken för att kolla på fyrverkerierna eftersom det är vietnamesiskt nyår. Så vi gick bort till parken och satan i gatan vad mycket folk det var överallt!! Sen satte fyrverkerierna igång (inte särskilt wow) Vi blev föevånade över hur lugnt det var. Ingen sa ett ord, utan stod bara där och kollade, haha! Sen gick vi tillbaka till baren, men ingen av oss orkade vara kvar så alla gick tillbaka till sina hotell, förutom Jason som stannade kvar. Nu ligger i vi sängen...och nu blir det sova!



Sånna här gubbar sprang runt överallt och dansade


Och lite sånna här fina


Brett, Dale, Said och Kate


The War Remnants Museum

Idag var vi ju på det där museumet om Vietnamkriget och det var riktigt intressant och ett riktigt bra museum. Mycket bilder, både fina och hemska, och mycket information! Dom hade även helikoptrar och flygplan från U.S Air Force. Jag tyckte det blev lite jobbigt då och då och kolla på alla bilder, men annars tyckte jag att det var riktigt intressant och bra! Efter det promenerade vi till KFC, höhöh..jag kan ju inte äta så mkt där, så jag åt en liten coleslaw och pommes. Sen gick vi hemåt, nu har vi vilat och degat och vi ska ut och äta middag senare idag eftersom vi ska försöka vara vakna till 12-slaget då dom firar nyår!










"Tigerburar". De är gjorda av taggtråd. I den stora hade man 5-7 fångar, i den lilla 2-4




Vi har ett liiitet liiitet fönster


Dag 2

Godmorgon! Nu har vi precis kommit upp från frukosten. Jag är så sjukt trött även om ja gick o la mig vid typ 10 igår kväll. Igår var vi ju och åt på Kim Café och där hade dom riktigt god mat! Vi köpte vegetariska vårrullar (det var nån slags tofugrej i så jag blev vettskrämd och trodde det var kött), men dom var hur goda som helst! Och sen beställde jag fried noodles med grönsaker, nom nom nom! Sen gick vi runt lite på stan och hittade ett ställe som heter GO2 som står med i boken jag fick. Vi satte oss där och tog en varsin Saigon-öl. Den var hur god som helst. Sen promenerade vi hemåt och däckade i sängen nästan direkt!

Idag är det vietnamesiskt nyår och det ska tydligen va fyrverkerier och grejer så vi ska försöka hålla oss vakna...lycka till säger jag! haha! Nu ska vi göra oss iordning för dagen och sen ska vi på ett museum som har utställningar om Vietnamkriget.

Middag

Strax ska vi iväg och äta middag på ett ställe som heter Kim Café, där dom ska ha vegetarisk mat (vilket vi inte sett mycket av under resan). Så det ska bli intressant att se faktiskt. Har kollat lite i reseguiden som jag fick av pappa och Annika i julklapp och där finns jättebra tips på ställen att äta på osv...vilket är sjukt bra när man känner sig vilsen som vi gör! Haha!


mmm...mango

Torkad mango är asfett!! Sjukt gott! Bara en parantes! Jag har precis mailat en kille i Phuket som gör bamboo tatueringar om att kanske tatuera fötterna när jag ändå har vägarna förbi (förlåt mamma...) Sen måste jag också få säga att Vietnam är nog inte riktigt min grej...det är för hetsigt...

So far...


Vi har lekt med Kristina


Sett massa söta djur längs vägarna


Åkt till Tagbilaran med Josefin och Mattias


Flummat i ett köpcentrum


Skrattat åt roliga skyltar


Haft spelkväll


Druckit god drinkar


Haft roliga middagar


...och väntat på Mattias partytrick (som vi aldrig fick se)


Framme i Vietnam

Nu är vi framme i Vietnam efter mycket om och men! Skithetsigt folk, dom är otrevliga många av dom och alla åker moppe, men annars är det riktigt nice! Vi har inte sovit på flera timmar, så det blir nog en dusch och sen vila några timmar. Vi har hamnat på ett sjukt bra hotell, som är billigt och så himlans fint!! Vi har platt-tv med Animal Planet(!!!!!!) och en jättestor dusch med sånadär massagemunstycken och grejer, tihi!

Flygresan hit gick iaf bra, lång var den dock. Vi tog färjan från Tagbilaran till Cebu (den var hemsk!!) och sen fick vi vänta i Cebu, flyga till Manila och vänta i Manila FÖR länge och sen kom vi hit! Plus att den vietnamesiska valutan är skitskum! 10 svenska kronor är ungefär 30 000 VN D...ganska jobbigt att räkna, jaaaa! Fyfan, nä nu blir det duschen och sen blir det vila vila vila!








Animal Planet FTW!!


RSS 2.0